22 Eylül 2019 Pazar

iPhone Aşırı Isınıyorsa Ne Yapmalısınız

En çok kullanılan telefon modellerinden biri olan iPhone'ları kullanan kişilerin en sık yaşadığı problemlerden biri de iphone aşırı ısınma sorunudur. Bu sorun ilk başlarda normal olabilse de sık sık tekrarlıyorsa üzerinde durmanız gereken ciddi bir problem olabilir. Özellikle sorun bataryanızdan kaynaklanıyorsa bu sorun zamanla telefonunuzu rahat kullanamamanıza bile sebep olabilmektedir. Bu yüzden ihtimalleri değerlendirip sorunu bulmaya çalışmakta fayda var.

iPhone Neden Aşırı Isınır

iPhone Aşırı Isınıyorsa Ne Yapmalısınız
Pek çok sebebi olsa da görülen en trajikomik sebep telefonun uzun süre güneş altında durmasıdır. Bu durum bir sorun teşkil etmez. Ancak telefon elinizde kullanıyorken ısınıyorsa bu durumda yaptığınız işlemi kontrol etmeniz gerekir. Örneğin telefonu şarja takılı bir şekilde kullanıyorsanız ısınma ihtimali yüksektir ya da telefonda ağır işlemci gücü gerektiren bir oyun oynuyorsanız yine telefonun ısınması normaldir.

Kendiliğinden Isınan iPhone'a Ne Yapılır

Sadece internette gezinirken ya da basit işlemler yaparken telefonun ısınmasıysa üstüne gidilmesi gereken bir durumdur. Buna sebep olabilecek ihtimallerden biri arka planda açık uygulama sayısının fazla olmasıdır. Arka plan uygulamalarını kontrol ederek bir süre daha telefonu kullanmaya devam edin.

Arka Plan Uygulamaları Yüzünden Değilse

Arka Plan Uygulamaları Yüzünden Değilse

Arka planda açık bir uygulama yokken bile telefonunuz ısınmaya devam ediyorsa telefonun ayarlar>genel bölümünde pil seçeneğini açın. Burada en çok bataryaya etki eden uygulamaların listesi yer almaktadır. Bir uygulamanın bataryaya etki etmesi yüksek performansla çalıştığı anlamına gelmektedir. Bu listede en üstte bulunan uygulamaları kaldırmak sorunun çözülmesine büyük bir katkıda bulunabilir.
Son olarak bu işlem de işe yaramazsa telefonunuzu sıfırlamayı deneyebilir ya da aşırı ısınma sorunu sebepleri hakkında geniş bilgi sayfasından yardım alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder